По време на лечението си от коронавирусна инфекция мъж от Франция е започнал да страда от приапизъм – продължителна и болезнена ерекция, която няма никаква връзка със сексуалната възбуда. Случаят му е описан в списание The American Journal of Emergency Medicine, пише Daily Mail.

62-годишният французин постъпил в болница с тежка форма на COVID-19. В хода на лечението се появила нехарактерна за възрастта му 4-часова ерекция и множество кръвни съсиреци в гениталиите, които били източвани с игла.

По думите на д-р  Мириам Ламамри, при пациента заболяването е предизвикало тромбоза, която на свой ред е провокирала появата на приапизма.

Пробив! Нидерландски лекари посочиха коя храна е новият помощник в борбата с К-19

Тя добавя, че досега не е чувала за случай на „тромобоза на пениса” при пациент с коронавирус.

Английският хирург уролог Ричард Вайни също признава, че в практиката си не се е сблъсквал с нещо подобно. „Най-вероятно ще се наложи да му се сложи протеза на члена, ако иска да запази потентността си”, предполага специалистът.

Руснаците, лекувани от К-19, получиха неочаквано усложнение

Мъжът е прекарал две седмици в реанимация. Той е бил включен към апарат за изкуствена вентилация на белите дробове. В крайна сметка, пациентът е оздравял.