Полицията в руския град Краснодар издирва жена - пластичен хирург, която е обезобразила над 10 души. Пострадалите са жени, които искали да изглеждат по-добре. Те твърдят, че в търсене на красотата се доверили на доктор Алена Верда, която сега всички наричат д-р Франкенщайн.

В резултат на операцията, която тя е правила, жените са били с обезобразени до такава степен тела, че гледката не е за хора със слаби нерви. Според потърпевшите Алена Верда снимала своите ужасни експерименти над хората на видео. 
 

Жена разви рядък вид рак след пластична операция на дупето


Една от пациентките й, Анастасия Исмаилова решила да си направи пластика на корема за отстраняване на мазнините и белези след раждането.

Дори от самия й разказ може да ви прилошее:

"Тя ми отряза парче от върха на корема изпод гърдите и го изхвърли. Заши ме, кожата беше разтеглена толкова силно, че започна да се накъсва. От напрежението и придърпването гениталиите ми започнаха да се повдигат нагоре. Така ме беше зашила, че кожата ми се издуваше на места", разказва тя. Тя си спомня, че след като видяла резултата от операцията си самата лекарка помолила пациентката си да не се появява повече в клиниката и я викала в дома си, за да й прави превръзки. 

Но най-страшното още предстояло. 

Втората операция се провела направо в килера в дома на Алена Верди. По думите на Анастасия тя я помолила безпардонно да си включи фенера на телефона, докато й прави ринопластика. 

Самата Алена Верси твърдяла, че понякога може да има и неуспешни операции и казвала, че не трябва чак толкова да съжалява. 
"Казваше ми - какво толкова, след операция някои момичета остават без гърди, какво толкова. Такива случаи са милиони!"


Алена Верди

Друга пациентка на страшната лекарка, Евгения Лановая искала да си направи операция на очите. Да се реши на такава стъпка я посъветвала самата Верди, тя смятала, че спуснатите клепачи правят жената прекалено тъжно. 


Една от пациентките на Алена Верди, която иска да остане анонимна, признава, че за нея операцията на гърдите завършила в онкологията. Сега тя се бори не за красота, а за живота си. Младото момиче вече е преминало през 4 курса химиотерапия. 

Медиите разкриват, че лекарката е опитала да скрие най-ужасната си операция. Според тях нейна пациентка е починала на операционната маса. Именно тогава станало ясно, че доктор Верди всъщност е Антонина Горбунова, която дори не била лекарка, всичките й дипломи и сертификати били подправени. 

Главният лекар на клиниката се оправдава, че не е проверил документите на Алена Верди, защото тя му била препоръчана от колеги. Усетил се прекалено късно след смъртта на нейната пациентка. "За всички нейни случаи започнахме да научаваме едва, след като тя бешие отстранена от работа. Когато питахме пациентите й защо не са се оплакали още преди година, те твърдяха, че лекарката ги убеждавала, че всичко това, което се случва, е нормално", разказва бившият главен лекар на клиниката Иван Миненко. 

В момента Алена Верди се укрива и не се свързва с бившите си пациенти. През няколко чужди акаунта в интернет отговаря само на тези, които са подали заявление срещу нея в полицията. 

Пациентките й разказват, че тя ги заплашва. 

По всички случаи още се води разследване.