Войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са докладвали за НЛО в небето над зоната на бойни действия в страната, пише британският вестник Daily Mail.

„Абсолютно безшумно НЛО във формата на диск беше записано на камера от украинските военни“, се казва в публикацията. Отбелязва се, че обектът е бил забелязан над зоната на бойните действия.

Записът е направен с дрон Mavic на компанията DJI, съобщава вестникът. Представител на DJI каза пред изданието, че компанията не може да обясни естеството на обекта, заснет от украинските военни, но той призна, че това може да се дължи на технически проблеми.

„Забелязахме грешка във видеозаписа“, добави той. Но той не уточни техническия дефект.

През януари Конгресът на САЩ прие законопроект за разсекретяване на документите за НЛО. Според закона, приет след обстоен дебат, е възможно да се публикуват документи от последните 25 години, свързани с „неидентифицирани аномални явления, технологии с неизвестен произход и нечовешки интелект“.

В същото време законът дава право на американския президент да не премахва класификацията на определени материали от съображения за национална сигурност.

По-рано в Полша обявиха за излизането на черен НЛО от въздушното пространство на страната.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук