Докато котките и кучетата на семействата се наслаждават на прекарването на дните със собствениците си, работещи от дома по време на спирането на коронавируса, дивите койоти в Сан Франциско също се възползват от предимствата на внезапно празния град, пише San Francisco Gate. 

Има няколко скорошни фалшиви истории, разпространяващи се за необичайна дива природа, която се появява в градовете по време на глобалната пандемия.


Описват се включително истории от Италия за делфини, плуващи в историческите канали на Венеция, и банда щастливи пияни слонове в китайската провинция Юнан, която също беше развенчана , Напливът на койоти, които се скитат по улиците на Сан Франциско, е по-малко пресилен. 

През последните години в града се наблюдава увеличение на койоти. През февруари радио KQED съобщи, че се смята, че възстановяват местата, които обитават, след като са били почти унищожени чрез отравяне и лов от 40-те години насетне.

След години на липса на засичане в Сан Франциско, през 2002 г. беше видян койот, за който се смяташе, че е докаран от трапер или евентуално дори сам е минал по моста на Голдън Гейт.

Апокалиптично: Животни превзеха улиците на градовете в карантина

Оттогава броят им продължава да се увеличава.  Когато Сан Франциско влезе във втората си седмица на изолация, койотите сякаш се наслаждават на новооткритото пространство на улицата. 

В понеделник потребител на Туитър сподели снимка на койот на тротоара.  Койоти били забелязани също така в квартала Туин Пийкс, както и на други места.