Чудовищно престъпление с 5-г. момиченце потресе руския град Кострома.

На 4 януари двама мъже са отвлекли детето, излязло само на улицата.Отвличането е запечатано от камери за видеонаблюдение. На тях се вижда как двамата мъже влачат детето за ръцете. На сцената стават свидетели случайни граждани, но никой не спира, за да се поинтересува какво се случва. По данни на полицията, по време на отвличането детето не спирало да крещи. 


 

Майката на жертвата работи като чистачка в местното кино. Във фаталния ден момиченцето било с нея, но излязло навън, за да види елхата. Когато след няколко минути жената го потърсила, от 5-г. дете нямало и следа.

Родителката незабавно подала сигнал в полицията. Служители на реда и граждани започнали да издирват малката Вероника.

В хода на акцията са установени и задържани похитителите. Те са направили самопризнания и са разкрили ужасяващи детайли от зверството. Тялото на момиченцето е открито в общежитие в града.Преди да убият жестоко жертвата си с нож, мъжете – на 44 и 24 години, са я изнасилили. Трупа й скрили в чанта, която мислели да изхвърлят, но така и не успели.

Престъпниците са известни на полицията. По-възрастният - Денис Г., на 45 г., е лежал в затвора за развращаване на съучастника си – 22-годишния Вадим, който по това време е бил на 15 г., както и за детска порнография.
Когато Денис излязъл на свобода, връзката му с Вадим, който междувременно бил подсъдим за кражба, продължила.

По време на разпита единият от престъпниците признал, че не смятали да убиват момиченцето. Отвличането станало спонтанно. Когато видели момиченцето на улицата, Вадим предложил на Денис да я отвлекат. Последвалото изнасилване и убийство също не било планирано.