Сергей Николов, който в края на миналата година опита да изнасили 11-годишна край Пловдив, се изправи пред Окръжен съд. Той е използвал сила върху детето и сплашване, в опитите си го насили, пише trafficnews.bg.

Гнусната гавра се е случила пред погледите на малолетните деца на Сергей.

Последният е от Шекер махала, но е живял на семейни начела с жена си в село Костиево. Има три деца, едно от тях ученичка.

На 28 декември миналата година, Сергей, половинката му и трите хлапета били в дома на Николов. През деня на гости пристигнала съседската дъщеря, която била съученичка на една от дъщеричките. Двете 11-годишни са се събрали, за да си пишат домашните си и да учат заедно.

Докато момиченцата пишели и чели, Сергей постоянно ги наблюдавал и по-конкретно съседското дете. В един момент той изпитал силни сексуални желания към 11-годишната.

За да изпълни плана си, Николов изпратил жена си до магазина за бира и други продукти. Виждайки гърба на жена си, той нападнал 11-годишното момиченце. Започнал да го дърпа, да го заплашва и да се опитва да го изнасили. Всичко това се случвало пред останалите деца, които пищели и се опитвали да спрат баща си.

Благодарение на бързото завръщане на жената на Николов, до изнасилване не се стигна. Детето се оплакало на близките си, а последните подали сигнал до полицията.

Сергей Николов бил арестуван и в последствие Районен съд са му наложили мярка „задържане под стража”. Първоначално, спрямо него е било повдигнато обвинение за блудство, но по време на досъдебното производство са били събрани още доказателства, които сочели, че се касае за опит за изнасилване.

Във вторник Сергей бе изправен пред съда. По време на разпоредителното заседание той едва разбираше какво го пита председателят на състава, не знаеше рождената си дата и ЕГН-то си. През цялото време Николов повтаряше „искам вкъщи”, неосъзнавайки колко тежко престъпление е извършил. Днес сам призна, че в затвора е станал хомосексуален.

В съдебна зала бе жертвата му, както и семейството й. През цялото време детето трепереше, а родителите се молеха Сергей да не се връща в селото.

„Не искаме и други деца да страдат”, каза бащата на 11-годишната. Семейството не се конституира като частни обвинители.
По време на заседанието защитата на Сергей поиска делото да бъде прекратено и дори оспори компетенцията на съдебната инстанция.

„Настоявам процесът да бъде спрян и върнат на прокуратурата. Няма доказателства за правната квалификация по повдигнатото обвинение. Налице са доказателства по първоначалното обвинение.  Налице са съществени нарушения. Настояваме и за по-лека мярка за неотклонение – „домашен арест””, каза адвокат Калпакчиев.

В крайна сметка обаче председателят на съдебния състав не уважи щенията на защитника. Окръжен съд определи делото да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. Освен това целият процес ще се проведе при закрити врата.

Жертвата на Николов, както и трите му деца също ще бъдат разпитани. Това обаче ще стане в така наречената синя стая, за да се избегне контакта между насилника и хлапетата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ