Носителят на "Оскар" Джеф Бриджис е заявил, че лимфомът му е в ремисия и че се чувства по-добре след битката с Covid-19, заради която според него "ракът изглежда като торта", съобщава NBC.

"Ракът ми е в ремисия - образуванието с размери 9x12 се сви", написа на уебсайта си Бриджис, вероятно най-известен с ролята на "Пича" в "Големия Лебовски" от 1998 г.

71-годишният Бриджис обяви през октомври миналата година, че е диагностициран с лимфом - вид рак на кръвта. Тогава той заяви, че прогнозата му е "добра" и че започва лечение.

"Коронавирусът ме срита отзад доста добре, но съм двойно ваксиниран и се чувствам много по-добре", написал е той, като е заявил, че според него ваксината е причината за "бързото му подобрение".

Бриджис е изяснил, че е бил изложен на въздействието на Covid, докато се е подлагал на химиотерапия. Той е казал още, че съпругата му също е хванала вируса и е била хоспитализирана за пет дни, докато той е бил в лечебното заведение пет седмици.

"Причината да съм там толкова дълго е, че имунната ми система бе разбита от химиотерапията", пише той.

"Преживяването ми с коронавируса направи така, че ракът ми да ми изглежда като парче торта", добавя той.

Бриджис е заявил, че е имал "моменти на огромна болка", в които е викал "през цялата нощ", чувствайки, че може би се приближава до смъртта. Но "като цяло през повечето време се чувствах радостен и щастлив".

"Този сблъсък със смъртта ми донесе истински подарък - разбирането, че животът е кратък и красив. Любовта е навсякъде около нас и е на разположение по всяко време", споделя Бриджис.

Актьорът казва още, че доскоро е имал нужда от кислородна помощ, за да се движи. "Звукът от използването ми напомня за Дарт Вейдър", казва той.

Но с помощта на терапията, споделя Бриджис, той е успял да постигне целта си и да отведе дъщеря си Хейли до олтара на сватбата ѝ. Той също така е успял да се наслади на танца на баща и дъщеря.

Превод и редакция: БЛИЦ