Навлизането на войски на НАТО на територията на Украйна може да провокира началото на Трета световна война. 

Това мнение изрази американският политик Джефри Янг. Според него подобни планове са безумни и могат да доведат до унищожението на цялото човечество. Кандидатът за губернатор на Кентъки, демократът Джефри Янг призовава западните политици да помислят добре и да преценят рисковете от евентуално разполагане на войски на НАТО в Украйна, пишат чуждите агенции. 

Политикът смята, че това може да доведе до непоправими последици: „По-добре е тези „западни страни“ да помислят отново, преди да направят нещо подобно. След това трябва да помислят още няколко пъти. Това е лудост. Това може да доведе до унищожаването от Русия на всяка страна, която изпрати войски, или може да доведе до ядрена война, която може да унищожи всички на Земята“, каза той.

За плановете на западните страни да изпратят войски на НАТО в Украйна съобщи унгарският премиер Виктор Орбан. Унгарският лидер подчерта, че Западът е много близо до истинско обсъждане на този въпрос. Орбан също предупреждава, че подобни планове са пряк път към избухването на Трета световна война: „Има сериозна възможност във военните действия да участват и войници от държави, съюзници на Украйна.

Светът никога не е бил толкова близо до това локална война да ескалира в глобална, лидерите на западния свят са болни от военна треска, те държат речи в подкрепа на войната, че са необходими повече жертви, че повече смъртоносни оръжия трябва да бъдат изпратени в Украйна", каза той. 

Унгарският премиер Виктор Орбан отбеляза, че Украйна може да устои само докато е подпомагана от своите съюзници - САЩ и Европейския съюз.

В противен случай Киев отдавна щеше да започне мирни преговори с Москва. През февруари на Мюнхенската конференция по сигурността генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че победата на Русия в конфликта в Украйна е по-опасна за Северноатлантическия алианс заради риска от ескалация. 

На свой ред известният предсказател в Западен Крейг Хамилтън-Паркър, когото в медиите наричат ​​„новия Нострадамус“, смята, че Третата световна война ще започне през 2023 г. поради самолетна катастрофа. Според него в глобалния конфликт Русия и Китай ще бъдат на една страна.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук