Кое е най-невъзможното нещо, от което може да бъде изработена една кола? Например от стъкло? С прозорци като цев на оръжие? Адвокатите в областта на автомобилостроенето сигурно биха убили идеята по-бързо, отколкото General Motors се отърва от Хамър.
Концептуалните коли са полет на въображението, който пренася автомобилния дизайн в бъдещето. Тъй като се очертава в следващите години литър бензин да струва повече от същото количество марков алкохол, студенти от Кралския колеж по изкуствата разработили дизайн на собствени коли, които вървят, задвижвани от биодизел или електричество.
Необичайните разработки ще повлияят на автомобилите, които ще шофираме в бъдеще. Защо ли? В Кралския колеж по изкуствата се преподава автомобилен дизайн от 1967 година. А негови възпитаници работят във Ford, Mazda, Volvo и други компании лидери в индустрията.

Най-чудноватият модел на отличниците на Кралския колеж има монтирани в колелата си елетрически двигатели. Освен това е изработен от стъкло. Прозрачният материал създава съвсем ново усещане за водача и спътниците му и различно възприятие за околния свят, докато са в автомобила.
Точно този модел спечели наградата за най-добре пресъздаден дизайн на Pilkington Automotive Vehicle Design Awards. Възпитаниците на Кралския колеж по изкуствата получиха още награда за най-успешно прилагане на стъкло в автомобилостроенето. /ТеchNews.bg