44-годишният българин с немско гражданство Карл Нойвирт падна от петия етаж на хотел Бибионе Палас, близо до Венеция, и почина на място, бягайки от италианската полиция, пише "Нуова Венеция".Въпреки че въпросният мъж се казва Карл Нойвирт, италианските медии твърдят, че той имал българско гражданство. Мъжът бил с дъщеря си и приятеля й. 

Той се опитал да избяга по време на полицейска проверка, след като стражите на реда са почукали на вратата му. 

На мъжа е издадена европейска заповед за арест заради имуществени престъпления.

Трагедията е станала около 08:00 часа сутринта в събота. 44-годишният мъж е бил докладван на полицията и карабинерите, които са искали да го разпитат, защото данните, подадени им от хотела (задължение за всички места за настаняване), съответствали на профила на издирвано лице. 

Заповедта за ареста била издадена в Австрия във връзка със серия обири на домове и магазини. 

При вида на униформените мъжът веднага избягал на терасата. Когато карабинерите на свой ред излезли на терасата, те забелязали падналото тяло на беглеца в градината на хотела. Мъжът е паднал от височина около 15 метра. 

Съобщава се още, че издирваното лице, веднага щом видяло полицаите, се опитало да избяга, преминавайки от един балкон на друг, но опитът за бягство завършил с трагичното падане.   


„Когато сътрудниците ми почукаха на вратата, мъжът се показа. Те му съобщиха, че карабинерите искат да говорят с него. Доколкото се разбра обаче, на него му стана ясно веднага защо го търсят”, разказа собственикът на хотела Джани Карер.

Прокуратурата в Порденоне е започнала разследване, което да установи обстоятелствата около смъртта на българина. 

Хотел Bibione Palace е 5-звезден хотел, най-красивият в морския курорт. 

Превод: БЛИЦ