Засилена е активността на авиацията на НАТО в района на Черно море. Според получените данни военни самолети на НАТО са се издигнали преди няколко часа в небето на Румъния.

Това се случи на фона на съобщенията за ракетен удар на Севастопол от украинските въоръжени сили, както и на фона на информация, че дронове камикадзе „Гераниум“ са летели към Украйна, пишат световни медии.

Важно е да се отбележи, че на фона на появилата се информация са започнала атака и от двете страни, край бреговете на Черно море беше забелязан американски хеликоптер Apache.

По-рано при предишния обстрел на Севастопол в района действаше и американски разузнавателен самолет. Подобна дейност на НАТО повдига въпроси относно възможната координация или наблюдение на украинските атаки или координацията на украинските системи за противовъздушна отбрана за поразяване на безпилотни самолети камикадзе.

По-рано Румъния обяви, че си запазва правото да атакува въздушни цели, дори в случай на потенциална заплаха, която може да се превърне в нов кръг от конфликт.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук