Руският президент Владимир Путин заговори за примирие на фона на неуспешна война и предстоящи избори. Но не трябва да му се вярва, предупреди политологът Абас Галямов, коментирайки изявлението на руския лидер на срещата на Г-20, информира "УНИАН".

"С наближаването на изборите Путин може да си позволи все по-малко да игнорира обществото. Затова мисля, че ще има повече от това в неговата реторика. И по време на кампанията той може и да се противопостави на един от така наречените ястреби - Медведев, Соловьов или Симонян. За да покаже на избирателите: нашият цар е адекватен", отбелязва експертът.

Галямов призовава да не се вярва на мирната реторика на Путин:

"Той се нуждае от победа, не се нуждае от мир. Блицкригът се провали и има война на изтощение. Той очаква, че в тази война Украйна ще загуби повече от Русия, ресурсите на Украйна ще бъдат изчерпани по-бързо.

И той ще протака този конфликт толкова колкото му е необходимо, за да може Украйна да се предаде.И всичко това ще бъде придружено с приказки за мир, успокояване на общественото мнение в Русия.

За да не си помислят хората, че царят е напълно неадекватен и прекалено войнствен. За да може нито хората, нито елитите да помислят да му се противопоставят. За да видят, че той воюва не защото иска, а защото е принуден, обстоятелствата са такива - Украйна не иска да сяда на масата на преговорите."

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук