Турският президент Реждеп Тайип Ердоган поднесе своите съболезнования във връзка с убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов. По думите му, покушението е провокация против отношенията на двете страни.
Президентът на Русия Владимир Путин изрази своите съболезнования на роднините и близките на убития в Анкара посланик Андрей Карлов. "Извършено е престъпление - това е провокация, целяща провала на нормализирането на турско-руските отношения и срива на мирния процес в Сирия", каза още Путин.  

Руският лидер отбеляза, че отговор на убийството трябва да бъде засилването на борбата с тероризма. Москва трябва ясно да знае кой стои зад убийството на посланик Андрей Карлов, заяви още Путин. „Следствената комисия на Руската федерация вече е завела дело във връзка с убийството. Поръчано е да бъде формирана междуведомствена група, която ще бъде изпратена в Анкара, за да участва заедно с турските партньори в разследването на това престъпление”, заяви още руският президент на съвещание в Кремъл. „Трябва да знаем кой е насочвал ръката на убиеца”, бе категоричен той.