Най-много са оплакванията от Великобритания, Франция, Полша и Унгария. Сривът на най-голямата социална мрежа се наблюдава предимно в Европа, но започнаха да се появяват данни, че се разпространява и в другите държави, пише калдата. Най-много са оплакванията от Великобритания, Франция, Полша и Унгария. Показаната от Downdetector карта показва, че и България е засегната, предава Марица.

 

Според тази информация, 42% от потребителите не могат да се логнат в своите акаунти, понеже системата ги изхвърля. При 37% от потребителите Facebook изобщо не се зарежда. А при 20% не се появяват изображенията и снимките.

Първите сривове бяха регистрирани днес в ранния следобед. Към 16 часа броят на оплакванията намаля, но Facebook работеше с прекъсвания.

Недоволни останаха и потребителите на Instagram. При 72% от тях не се зареждаше новинарската лента, 17% не можеха да влязат в своите акаунти, а при 9% от потребителите сайтът не се зарежда.

Жалбите от работата на Instagram са по-малко, но географията на засегнатите държави е по-обширна. Освен Великобритания, Франция, Полша и Унгария, най-много сривове бяха засечени и в САЩ, Япония, Русия и Италия.

Съвсем наскоро също имаше тотален срив в работата на Facebook, когато много потребители виждаха единствено съобщението Service Unavailable