Названията на компаниите Instagram и WhatsApp, собственост на Марк Зукърбърг, скоро ще се променят, съобщава изданието The Information, позовавайки се на източници. По-късна информацията е била потвърдена от представители на Facebook.

Събеседниците на изданието казват, че Instagram ще се превърне в „Instagram от Facebook“ (Instagram from Facebook), а WhatsApp - в „WhatsApp от Facebook“ (WhatsApp from Facebook). Така социалната мрежа ще напомни кой е собственик и на двете популярни приложения.

Названията на приложенията, показани на екрана на смартфона, засега ще останат същите. Въпреки това, в магазините за приложения App Store и Google Play ще се използват новите „пълни“ имена. Освен това думите „от Facebook“ ще се появят на началните екрани на Instagram и WhastApp. Това вече се случи с приложението Oculus.

„Искаме повече яснота относно продуктите и услугите, които са част от Facebook“, заявява представител на социалната мрежа пред The Information. Изданието припомня, че по-рано тази година Марк Зукърбърг обяви планове за прехвърляне на чата и в трите приложения в единна технологична платформа и да позволи на потребителите да комуникират помежду си, независимо дали използват Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp или Instagram.

Превод и редакция: БЛИЦ