След като САЩ обвиниха Китай в създаване на бионични войски, Франция започна да създава свои собствени.

Досега бионичните войници бяха термин, който свързваме с филми и книги, но скоро може да се появи на бойното поле. По-специално, войниците, които имат усъвършенствани технологии, които не изпитват болка, притежават свръхчовешки способности и микрочипове в себе си, скоро биха могли да станат част от редовните френски военни сили.А именно френският комитет по етика на Министерството на отбраната даде зелена светлина за развитието на тези технологични и биотехнологични възможности.

Френското Витистерство на отбраната ги обяви за "ключови в битките" и обяснявайки решението,  заяви, че инсталирането на микрочипове във войниците, ще ги направи устойчиви на болка, стрес и умора.

Но микрочиповете биха могли да направят и една стъпка по-далеч, позволявайки на войниците да се свързват с въоръжение, навигация и евентуално комуникации.Френската армия дори обмисля да създаде протезни аксесоари, които да позволят на войниците да имат напреднали физически, когнитивни и психологически способности.
Това обаче не означава, че френските войски ще станат безчувствени роботи. Според, войниците трябва да спазват военните и хуманитарните правила въпреки всички постижения.Френският министър на отбраната Флорънс Парли заяви, че не очаква бионичните войски да се превърнат в реалност в близко бъдеще, но добави, че е важно да се създадат предпоставки за използването на такива технологии и биотехнологии във френската армия.

Превод: БЛИЦ