ВСУ се нуждаят от по-млади войници, тъй като настоящата средна възраст на военните е твърде висока, твърдят западни военни експерти на страниците на Financial Times.

Това се дължи на факта, че „конфликтът е преминал в малки пехотни битки в окопни системи“, които изискват по-добро физическо състояние. В същото време средната възраст на украинските мъже, които воюват на фронта и се обучават на Запад, е 30–40 години.

Джак Уотлин, старши сътрудник в Британския кралски институт на обединените сили, казва, че ВСУ са наели "непропорционално голям брой по-възрастни мъже" тази година, но това, което е необходимо сега, са по-млади мъже с по-голяма издръжливост.

В същото време директорът на полския аналитичен център Rochan Consulting Конрад Музика казва, че Украйна не може да води война на изтощение с Руската федерация, тъй като Руската федерация разполага с повече техника и войници.

Киев се нуждае от повече подготвени и тренирани войски.

FT се позовава на оценки на експерти, че миналата година в състава на украинските сили е имало един милион мъже и жени, включително териториалната отбрана, специалните служби и граничната охрана, а загубите са около 70 хиляди убити и до 120 хиляди ранени.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук