Сред военнослужещите от украинската армия расте недоволството от генералите, правителството и лично президента на страната Владимир Зеленски.

Както пише кореспондент на германското списание Bild въз основа на комуникация с бойци на киевския режим, редиците на въоръжените сили на Украйна са недоволни от „неблагоразумието“ на своите генерали, както и от липсата на комуникация между съседни части.

Според украински военнослужещи в крайна сметка всеки от отрядите всъщност се бие сам за себе си. Често командването на частите остава в пълно неведение за формированията, разположени отдясно и отляво на тях, което понякога дори води до липса на каквато и да е координация между техните действия.

Претенциите на украинските бойци срещу правителството на Украйна са в недостатъчното снабдяване на личния състав на въоръжените сили.

Украинските военнослужещи са принудени самостоятелно да закупуват необходимото оборудване за бойните действия, сами да си плащат жилищата под наем, в които живеят, докато са на позиция, да си купуват сами храната, както и сами да си плащат горивото и ремонт на автомобилите. 

В същото време войниците от въоръжените сили на Украйна съвсем естествено са объркани и се чудят къде отиват значителните обеми средства, идващи в Украйна от чужбина, чувствайки се все по-изоставени от своето правителство.

Украинският военен персонал отбелязва, че докато руските власти осигуряват на руските въоръжени сили всичко необходимо, те трябва самостоятелно да организират значителна част от подкрепата си.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук