Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков посъветва британския министър на отбраната да отделя повече внимание на реалното състояние на Кралския флот, вместо да следи руските кораби в международни води. Той заяви, че „руските кораби от безсмислени ескорт услуги не се нуждаят”.  
Конашенков заяви това във връзка с изявлението на британския министър на отбраната Майкъл Фелон по адрес на руската корабна група, която премина през Ла Манша, връщайки се у дома, след като изпълни бойни задачи в Сирия, съобщава ТАСС.
 
„Обърнахме внимание на изявлението на британския министър на отбраната Майкъл Фелон относно руската корабна група, която преминава през Ла Манша, връщайки се у дома, след успешното изпълнение на бойната задача. Целта на подобни изявления и шоуто - разиграно с ескорта, съпровождащ нашите кораби - е да се отвлече вниманието на британските данъкоплатци от реалното състояние на Кралския военноморски флот”, каза Конашенков.
 
Говорителят на руското отбранително ведомство заяви, че „първо, руските бойни кораби от безсмислени ескорт услуги нямат нужда, те си знаят курса”. „И второ, препоръчвам на господин Фелон да обърне повече внимание на британския флот, още повече, че за това, както наскоро отбеляза самата британска преса, има доста основания”, добави той.
 
По-рано британското издание Sunday Times съобщи за прикрити неуспехи при тестове на ракета носител на ядрена бойна глава от подводници на ВМС на Великобритания.

Превод и редакция: БЛИЦ