В близко бъдеще в Русия ще бъде обявена нова мобилизационна вълна за покриване на големите загуби на жива сила на фронта, съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от "УНИАН".

Отбелязва се, че принудителна масова мобилизация ще има и в завзетите украински територии. Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна руските власти планират да изпратят на фронта допълнително от 400 до 700 хиляди души.

„Предвижда се също да бъдат призовани около 40 хиляди жители на Чеченската република, които вероятно ще бъдат използвани като "заградителни отряди" в тила на руските войски“, казват от Генералния щаб.

А в двата най-големи града на Русия, Москва и Санкт Петербург, обемът на планираната мобилизация отново ще бъде минимален, твърдят от украинския Генерален щаб.

"Обикновените граждани, жителите на руските региони, отново ще отидат на фронта като "пушечно месо" и ще бъдат избутани в гръб на смърт от палачите на Кадиров. Следователно може би единственият начин за оцеляване на руските военни е доброволно да се предадат на украинските сили”, се казва в съобщението.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук