Арестуваните за опит за преврат в Германия са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да предизвикат условия, подобни на гражданска война, като атакуват електроснабдяването, да свалят федералното правителство, за да завземат властта. За момента на "превземането" вече са избрани хора за важни министерски постове. Водещите следователи определят днешната операция срещу групата като безпрецедентна - "по своя обхват тя надхвърля всички измерения", съобщава "Ди Велт", цитиран от bTV.

Според разследванията, бивш член на Бундестага (от 2017 до 2021 г.) от дясната политическа партия "Алтернатива за Германия" - Биргит Винкеман, и бивши членове на въоръжените сили също са участвали активно в организацията. 

След като напуска Бундестага, Биргит Винкеман се връща в Берлинксия окръжен съд като съдия.

Опит за преврат в Германия! Изловиха заговорници, планирали кървави убийства и връщане на Втория Райх ВИДЕО

Органите за сигурност са предприели действия и срещу член на старо благородническо семейство - принц Хайнрих XIII Ройс. Негови родственици управлявали области в днешна Тюрингия до Ноемврийската революция от 1918 г. Наследниците на фамилията имат замъци на различни места, сред които в Долна Австрия, близо до Лайпциг и близо до Заалфелд в Тюрингия.

 

Принц Хайнрих XIII притежава малка ловна хижа и според разследванията членовете на престъпната организация използвали мястото за срещи и планирания.

"Разделението на властите е илюзия, a Германия е трибутарна васална държава“, казва той в свои изказвания.

Един от фокусите на плануваните нападения е провинция Баден-Вюртемберг. Само там са претърсени около 30 обекта. Властите предприеха действия и срещу хора, за които се твърди, че публично са злепоставяли и заплашвали лекари в хода на пандемията от COVID-19. Тези здравни специалисти извършвали ваксинации и публично се изразявали в полза на ваксините.

В един от случаите заподозрените разлепили снимки на педиатър върху различни обекти - като стени, автомобили и пощенски кутии, и към лицето на лекаря написали "следваща спринцовка", което обаче може да бъде разбрано и като "следващ изстрел". Подобни заплахи получавали и други лекари и политици.

Eлементът, който обединява, членовете на опасната организация, е убеждението, че Германия не е суверенна държава и се контролира от чужди сили. Привлечените от идеята са около 21 000 души. Формацията е под наблюдение от 2016 г.

Принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц принадлежи към княжеския род Ройс от Тюрингия, от който е българската царица Елеонора (1908-1917 г.), предаде БГНЕС.

Българската царица има огромни заслуги към нашата родина, тя е изключително благородна и голям защитник на нашата национална кауза. Царица Елеонора е една от малкото светли личности в иначе мрачната ни история през последните 140 години.

71-годишният мъж от няколко години публично защитава своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 г. например той се яви като говорител на "Worldwebforum" в Швейцария и заяви, че Федералната република не е суверенна държава, а все още е под контрола на съюзниците.

В друг видеоклип в мрежата той нарича държавата, а също и съдебната система "фирми". В случай на предполагаемия планиран преврат Хайнрих Ройс е бил предвиден от групата за регент, твърдят разследващите. Ройс работи като самостоятелен финансов консултант във Франкфурт на Майн и притежава ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

Принц Хайнрих XIV, който е говорител на фамилията Ройс, описа през юли тази година заблудения член на фамилията като "объркан старец", който "сега е привърженик на заблудите на конспиративните теории". Хайнрих XIII вече е напуснал семейството преди 14 години по своя собствена молба, припомня „Велт“.


В семейството принц Хайнрих XIII Ройс е смятан за "персона нон грата" заради дивите си конспиративни разкази. От друга страна, на райхсбюргерската сцена той си спечелва репутацията на смел просветител. Видеоклиповете му се споделят в съответните канали в Telegram. Те срещат одобрение и в каналите на "инакомислещите".


Според заключенията на органите за сигурност в Райхсбюргер идеите си за Ройс и неговите съратници вероятно са смятали да създадат "Княжество Ройс".


С цел постигане на "мирен договор" със съюзническите сили победителки във Втората световна война Хайнрих XIII принц Ройс дори е установил контакт с представители на Русия. Твърди се, че групата е получила подкрепа от руската гражданка Виталия Б.. Според главния прокурор няма индикации, че руските контакти са реагирали положително на инициирането на "мирен договор".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук