Това е героичният момент, в който 17-годишна мюсюлманка отвори вратите на джамия, пускайки вътре дузина ученици, които бягат от клане в гимназия в Уисконсин. 

Смелата Дуаа Ахмед е останала пред входа на сградата, подканвайки своите съученици в да влязат в храма, след което самата тя е влязла последна и е заключила вратата. 

Тийнейджърката заяви, че "малко се е страхувала", но е знаела, че "е трябвало да го направи".

Въоръжен ученик бе застрелян от охранител на гимназията, който бе наръгал по време на инцидента Гимназия Уест в Ошкош във вторник. Кадри показват как Дуаа отваря вратите на джамията, вкарвайки пин код. След това тя вика останалите ученици, за да се спасят вътре. 

Ахмад продължава да маха на онези, които се намират на близо да влязат в храма, след което сама влиза вътре. 

Самата тя разказа пред Ей Би Си: "Чувствах, е трябваше да го направя".

По думите на тийнейджърката, тя не е знаела какво точно се случва, което още повече я е притеснило. 

"Можеше да е всичко. Бях късметлийка, че се озовах на правилното място в правилното време. Благодарна съм, че успях да вкарам кода и да пусна хората вътре", добавя тя. 

Гордият ѝ баща Саад Ахмад каза: "Когато гледам видеото, чувствам гордост. Нейното хладнокръвие е удивително. Не знам как самият аз бих реагирал в такава ситуация".

School Resource Officer Michael Wissink is also being hailed a hero for stopping an armed student on Tuesday at Oshkosh West High School in Wisconsi

Полицай Майкъл Уисиник е идентифициран като охранителя, който застреля 16-годишният ученик, наръгал го "остро оръжие" в училището. 

Превод и редакция: БЛИЦ