По време на триумфалното си шествие съм Върховната рада преди церемонията по встъпване в длъжност като президент на Украйна, Владимир Зеленски успя да поговори с тълпата от приветстващи го хора. 

Бившият комик превърна и това в истинско шоу. Виждайки сред тълпата от хора свой колега - актьорът от студио "Квартал-95" Евгени Кошевой, той подскочи и го целуна по плешивината. Днес в Киев премина церемонията по инаугурацията във Върховната рада. В сградата на парламента Зеленски произнесе клетва, след което му бяха предадени официалните символи на властта - знакът на президента, гербов печат и скиптър.

По време на церемонията се стигна до конфузна ситуация. Веднага след като председателят на ЦИК му предаде удостоверението за държавен глава, Зеленски го положи на специална възглавничка, държана от представител на почетния караул. След това военният се върна с тържествена крачка в изходна позиция - вляво от трибуната на Върховната рада. В този момент удостоверението падна от възглавничката на земята. 


По данни на украинските медии няколко депутати веднага се хвърлили да вдигат важния документ.

Това не е първият конфуз, станал по време на инаугурацията на украински президенти. През 2010 година по време на церемонията по встъпване на Виктор Янукович направо пред него се тръшнаха вратите при входа на сградата на Върховната рада. 

А по време на инаугурацията на Петро Порошено войник от почетния караул припадна. 

Превод БЛИЦ