На церемонията по встъпването си в длъжност новоизбраният президент на Украйна Владимир Зеленски заяви, че за членовете на правителството в Киев в настъпило време „да вземат тефтерите и химикалите си, за да освободят място за бъдещите поколения“, съобщават осведомителните агенции.

На церемонията по встъпването си в длъжност, Зеленски призова от трибуната във Върховната рада за оставките на директора на Службата за сигурност на Украйна Василий Грицак, на главния прокурор Юрий Луценко, както и тази на министъра на отбраната Степан Полторак.

Той вече внесе молбата си за освобождаване от поста. „Господин президент на Украйна и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна,… моля да разгледате в установения ред въпроса за моето освобождаване от поста министър на отбраната на Украйна“, се в молбата на Полторак публикува в социалната мрежа „Фейсбук“.

По-рано, на церемонията по встъпването си в длъжност, Зеленски разпусна Върховната рада. По време на инаугурацията му депутатът от партията на Порошенко Николай Паламарчук получи хипертонична криза и бе откаран с линейка, предава УНИАН.