Неприлични голи снимки на любовницата на краля на Тайланд са изпратени до антимонархистки активисти в опит да развалят брака на двамата, пише bg-voice.com.

Повече от 1 400 фотоса на любовницата на тайландския крал Маха Ваджиралонгкорн, много от които голи, са изпратени на „недоброжелатели на кралското семейство“. Смята се, че изтичането на интимните снимки на Синейнат Уонгваджирапакди, известна като Кой, е свързано с ожесточеното съперничество между любовницата и съпругата на краля.

Пикантните снимки, на които Кой е гола или полугола, и позира предизвикателно пред камерата, идва, след като тя се присъедини към кралския харем, след като бе драматично изгонена и затворена миналата седмица.

Embed from Getty Images

Зашеметяващата медицинска сестра от армейската болница получи обратно кралските и военните си титли, след като преди това беше обвинена, че се опитва да подкопае официалната кралска съпруга и бивша кралица Сутида.

Снимките, за които се смята, че са направени от самата Синейнат, са изпратени на британския журналист Андрю Макгрегър Маршал, който е писал критични статии за тайландската монархия.

Embed from Getty Images „Снимките очевидно са от личния телефон на Кой“, написа той в публикация във Facebook.
„Повечето от снимките тя си е направила лично, вероятно, за да ги изпрати на краля.“

1 443-те снимки са направени между 2012 и 2014г., на които Кой е гола или в оскъдно бельо. Снимките бяха изпратени са изпратени и на тайландския академик Павин Чачавалпонгпун, който живее в Япония, след като бе изправен пред наказателно преследване в Тайланд, заради критиките към монархията.



Embed from Getty Images В имейла към снимките пише, че те са придобити от тайландски хакери.

„Това обаче почти сигурно е невярно“, твърди Маршал. „Завръщането на Кой беше ожесточено възпрепятствано от дворцови фракции, подкрепящи кралица Сутида и принцеса Байрактитиябха, и е много вероятно снимките на Кой да са изтекли в опит да саботират завръщането й като съпруга на краля“.
По време на церемонията по повод 67-я рожден ден на краля през юли миналата година на Кой бе връчена титлата „chao khun phra“, което означава кралска благородна съпруга.

Синейнат също получи четири медала, включително „най-благородния орден на короната на Тайланд“ и „най-възвишеният орден на белия слон, специален клас“.

Embed from Getty Images Но миналия октомври, по-малко от три месеца, след като направи Синейнат своя кралска съпруга, кралят издаде заповед за отмяна на назначението и изпращане в затвора.

Той обвини любовницата си, че е „безчестна, неблагодарна и не се подчинява на краля и кралицата“.
Изненадващо в края на август тази година стана ясно, че Кой не само се е върнала, но и никога трябва да се напомня, че е губила привилегиите си.
Не за първи път ексцентричният тайландски крал затъва в противоречия.

През 2017 г. той се опита да съди Facebook, след като се появиха снимки, на които той се разхожда из немски търговски център, носи разголена блуза, от която се виждат татуировките му.

Sineenat Wongvajirapakdi, the 34-year-old royal consort of Thailand's King Maha Vajiralongkorn, flashes camo, crop tops, guns and planes in new images released online: https://reut.rs/2NENPcq

Posted by Reuters Pictures on Wednesday, 28 August 2019