Таен запис разкрива, че главният изпълнителен директор на Туитър Джак Дорси планира тепърва да разгръща цензурата в социалната си мрежа. Това пише в свой анализ Божидар Божков, цитиран от "Флагман".

 Дорси казва, че това е процес, който едва сега започва и „ще продължи много по-дълго от един ден, една седмица или дори няколко седмици, той ще продължи и след инаугурацията (на Джо Байдън – б.а.)“. От думите му се разбира, че Туитър има свой политически дневен ред, който смята да налага оттук-нататък. 

Видеото бе публикувано от платформата за разследваща журналистика „Проект Веритас“, която има зад гърба си много подобни разкрития. Сред най-нашумелите са интервюта с пощенски служители, разказващи как точно се е случвала изборната измама чрез пощенското гласуване.

И серия тайни записи, подобни на този с Дорси, от оперативките, които ръководството на Си Ен Ен провежда всеки ден. От тях се разбира, че телевизията не се занимава с отразяването на новини, а работи по политически либерално-глобалистки дневен ред, в който неудобни събития въобще не се съобщават, а други се измислят, за да обслужват поставената цел.

От „Проект Веритас“ твърдят, че тайното видео с шефа на Туитър им е предоставено от служител на компанията. То е направено при онлайн среща между Дорси и част от работещите всоциалната мрежа. В началото той обяснява, че всички трябва да насочат вниманието си основно към профила на действащия президент Доналд Тръмп „и как той е свързан с насилието навън“.

По-нататък босът наставлява да се мисли„много по-дългосрочно около това как тези процеси се развиват във времето“. „Не вярвам, че това ще приключи скоро", прогнозира Дорси. И признава, че САЩ са тотално разделена държава, а Туитър показва това всеки ден.

Веднага след изтриването на профилите на Тръмп, много от съветниците и адвокатите му и на над 100 000 други профили на хора с консервативни убеждения, от Туитър се оправдаха, че се наложило да го направят, понеже, след събитията на 6 януари във Вашингтон, били изправени пред „извънредни обстоятелства, които не можехме да контролираме“.

Самият Дорси тогава обясни официално, че с тези мерки се целяла защитата на националната сигурност. „Не празнувам и не се гордея, че трябваше да изтрием профила на Доналд Тръмп. Насилието офлайн понякога очевидно е предизвикано от онлайн изказвания. Нашата задача е да отнемем оръжията за онлайн битки и да сме сигурни, че помагаме за разбирането и мира сред хората“, написа Дорси в своя профил в Туитър.

Той обаче се самоопровергава с думите, изречени пред своите служители, като казва, че цензурата над Тръмп е само началото.

Основателят на „Проект Веритас“ Джеймс О'Кийфобеща да пусне следващата седмица още подобни видеа, направени тайно в Туитър. Той.разкри, че след цензурната буря на Туитър от профила на платформата му в социалната мрежа изчезнали над 70 000 последователи само за един ден. Всички техни профили били изтрити.

„Това са реални хора, единствената „вина“ на които е, че не са либерали, а патриоти“, заяви той. Атаката към хората, които не споделят идеите на либерализма и глобализма, обаче се води не само онлайн. ФБР се похвали тази седмица, че вече разполагала с най-различни данни, предоставени от 100 000 доносници, чрез които ще бъдат разкрити всички, „участвали в престъпната дейност във Вашингтон“ на 6 януари.

След милионния митинг в подкрепа на Тръмп, група, представяща се за поддръжници на действащия американски президент, нахлу и мародерства в залата на Конгреса. В разследвания на консервативни медии и влогъри вече бяха представени много доказателства, че цялата акция в Кпитолия е била замислена предварително като провокация на спецслужбите.

А лицата, които са нахлули и трошили вътре, са членове на комунистическата терористична организация „Антифа“, преоблечени като поддръжници на Тръмп. Още през лятото бе изнесена информация, че „Антифа“ получава финансиране от различни мултинационални компании и от фондацията на Джордж Сорос.

Тогава активисти на терористичната организация участваха в най-различни мародерства из Съединените щати, бяха замесени в няколко убийства, а също бяха в ядрото на щурмовите отряди, превзели центровете на Сиатъл и Портланд и създали там квази държави от марксистки тип. Насилието в Портланд не е спряло и до момента. В центъра на града няма нито едно учреждение, фирма или друг бизнес, които да не са разграбени и да работят.

Нито ФБР, нито който и да е друг правораздавателен орган досега не е образувал разследване на дейността на „Антифа“ и на погромите и убийствата, в които нейните активисти са замесени. Но към всеки, станал по някакъв начин съпричастен към събитията на 6 януари, помощник-директорът на ФБР Стивън Д'Антуоно вече се закани, че, дори и да се е скрил, „агентите ни ще почукат на вашата врата“.

 

Цифрата от 100 000 доносници се оказа толкова впечатляваща, дори за полицейска държава, като Америка, че вцепени и най-смелите консервативни влогъри в Ютюб.

След изявлението на Д'Антуоно техните всекидневни включвания се люшкат от отчаяние, че Америка се плъзга към марксистка еднопартийна диктатура с всичките ѝ познати атрибути, до надежда, че в оставащите няколко дни до 20 януари действащият президент Доналд Тръмп ще използва пълномощията си да въведе военно положение и да арестува „хунтата“, завзела властта.

Докато чисто американските влогъри – хора, които са вече второ и трето поколение родени в САЩ, не разбират докрай какво точно се случва и как са осъмнали в съвсем друга държава с цензура и толкова много хора, готови да са доносници, което е истински шок за тях, имигрантите от бившия Съветски съюз се оказват много по-адекватни към ситуацията. Избягали от регион, където цензурата и доносничеството имат дълги традиции, те бързо се ориентират що за държавен строй се задава в Америка при еднопартийното управление на глобалистите и до какво ще доведе той.

Ето как реагират бившият армейски офицер, сега влогър, Майкъл Кей Джако, живеещ във Вашингтон – той прави молитва срещу глобалистите, и имигрантът от Узбекистан СтивДудник, гост в ежедневния подкаст на Юрий Дашевски „Моята нюйоркска компания“, който пък е дал религиозен обет, ако Тръмп въведе военно положение.

Междувременно изсипването във Вашингтон на десетки хиляди войници от армията и Националната гвардия подбужда всевъзможни слухове за евентуалните събития, които могат да се случат на 20 януари.


Десетки хиляди войници са изсипани във Вашингтон, а част от тях окупираха американския Конгрес дни преди инаугурацията на Джо Байдън

Джо Байдън обяви, че ще встъпи в длъжност с онлайн церемония в съвсем ограничен кръг присъстващи. Самата президентска клетва няма да се състои в Белия дом, а на друго, засега пазено в тайна, място. След това Байдън няма да отиде в Белия дом, който и в момента е затворен за неопределено време с официално обяснение – по санитарни причини. Наличието на толкова военни за такава скромна церемония, която не е ясно къде ще е, според наблюдатели, е доста странно и безпричинно.