Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин са провели неформален разговор в кулоарите на форума на Г-20 в Аржентина.

„Вчера президентът Тръмп и първата дама проведоха няколко неофициални разговора със световни лидери на вечеря, включително и с президента Тръмп”, съобщи прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс.

Информацията бе потвърдена и говорителя на руския държавен глава Дмитрий Песков. Той заяви, че между двамата лидери е имало кратък контакт. А по думите на помощника на Путин Юрий Ушаков, американската страна е предложила разговорът да бъде продължен, като в него участва и съветникът на американския президент Джон Болтън.

Припомняме, че американският държавен глава и руският му колега трябваше да проведат пълноценна среща в рамките на форума, но Тръмп се отказа от нея заради ситуацията в Черно море. След като срещата отпадна, Путин уплътни времето с разговор с турския си колега Реджеп Ердоган. Двамата политици са обсъдили изглаждането на ситуацията в сирийския град Илидб. Ердоган е отбелязал наскоро провелата се в Истанбул среща, в която са участвали Русия, Турция, Франция и Германия. „Мисля, че ще е правилно, ако проведем още една среща”, е заявил турският политик.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ