В столицата на Аржентина Буенос Айрес започна 10-ата юбилейна среща на ръководителите на страните от Г-20. Първите, които проведоха  неофициални разговори, бяха руският президент Владимир Путин и саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман.

В рамките на събитието Путин трябва да се срещне с германския канцлер Ангела Мекрел, с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе.

Първоначално се предвиждаше Путин да разговаря и с американския си колега Доналд Тръмп, но по-късно от Вашингтон съобщиха, че заради  кризата в Керченския пролив срещата се отменя. Двамата дори не се поздравиха преди традиционната обща снимка на лидерите от Г-20.

След това всички се отправили към заседателната зала за първото пленарно заседание. Путин ще стои до Мохамед бин Салман и президента на Южна Корея Мун Дже-Ин.

Канцлерът на Германия ФРГ Ангела Меркел все още не е пристигнала в Буенос Айрес. Тя ще се присъедини към световните лидери едва за официалната вечеря след първия ден дискусии заради технически проблем с правителствения самолет „Конрад Аденауер“, забавил пътуването й.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ