През 2020 година принц Уилям увеличава усилията си в подготовката да поеме задълженията на своя баща принц Чарлз, пише в. "Дейли Стар". 

Херцогът на Кеймбридж се подготвя да стане наследник на трона, когато Кралицата почине и Чарлз стане крал. 

Той автоматично ще наследи титлата на баща си "Херцог на Корнуол" и стопанството на "Херцогство Корнуол", оценявано на около 1 милиард британски лири. 

По-рано стана ясно, че през 2019 година принцът е участвал в няколко тайни срещи, посветени на голямата промяна. 

Тези дни стана ясно, че той е участвал в поредната такава среща. Тя се е състояла миналата седмица, била е първата за годината. На нея подготовките за идването му на власт са продължили.   

Официалният кралски дневник на кралското семейство отбелязва, че херцогът е провел срещата в двореца Кенстингтън миналия четвъртък 

"Тази сутрин херцогът на Кеймбридж прие господин Аластар Мартин (секретарят на херцогство Корнуол)", пише в дневника. 

Уилям, евентуално, ще поеме контрола върху херцогство Корнуол, разполагащо с необятни активи от земи и имоти, когато Чарлз стане крал. 

Херцогството притежава 134 000 акра земя в 23 страни по света, оценявани на 1 милиард британски лири. 

Съобщава се, че миналата година Чарлз е получил от стопанството над 20 милиона британски лири, с които той е финансирал обществените си прояви и частните си дейности. 

С парите също за били покривани официалните разходи на семейството му, включително на Уилям и Кейт, на принц Хари и Меган, преди те да се оттеглят от кралското семейство.  

Редакторът на Royal Central Чарли Проктър заяви пред изданието в миналото: "Точно както принц Чарлз се подготвя да стане крал, Уилям се подготвя за своите бъдещи отговорности и задължения, които ще поеме в бъдеще".  

Превод и редакция: БЛИЦ