Мика Стауфър е една от популярните влогърки в англоезичния свят, която стана особено известна, след като документира стъпка по стъпка процеса по осиновяване на дете от Китай. В последно време обаче момченцето липсваше от видеата ѝ и тя най-после разкри какво всъщност е станало. 

Оказва се, че тя и съпругът ѝ са решили да намерят нов дом за детето, тъй като то имало "неуточнени поведенчески проблеми". Това, разбира се, предизвика буря от критики в профилите на Мика в социалните мрежи, фокусиращи се около етиката и морала на семейството ѝ. Много от тях бяха изтрити от нея, а авторите на критиките - блокирани. 

Още преди семейството на Мика да осинови Хъксли през 2017 г., тя набра популярност и спонсори покрай желанието си да осинови дете. Тя се представяше като активист на тема осиновявания. Първото видео по темата се появи през 2016 г., когато тя и съпругът ѝ дори декларираха готовност да осиновят още деца - от "Уганда или Етиопия".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Myka Stauffer (@mykastauffer) on


27 видеа и много story-та по-късно малкият Хъксли вече беше в Охайо в дома на Мика. Впоследствие детето се оказа, че има разстройства от аутистичния спектър, заради което Мика започна набиране на средства, с които да поеме специфичните нужди на детето.

"Това е най-тежкото решение, което сме взимали и което трябва да обявим публично", заяви Мика в последното си видео. "При международните осиновявания понякога има някои неясноти. Когато Хъксли дойде при нас, се оказа, че той има някои специфични нужди, за които не бяхме предупредени", обяснява тя и допълва, че в последните три години са били на множество терапии. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Myka Stauffer (@mykastauffer) on

"След всички срещи, посещения при лекари стана ясно, че той има нужда от по-специфични грижи", допълва тя и разказва, че в момента момченцето се среща с различни семейства, за да се установи кое е най-доброто за него.

Коментарите под видеото, а и в социалните мрежи по темата са еднотипни. Ето един, който обединява настроенията по темата: "Изключително тъжна съм да прочета, че има инфлуенсър, събирал пари да осинови дете и да го направи своя "марка", който после открива, че това дете има специфични нужди, и тайно му намира нов дом, докато блокира хора, които питат за детето и накрая прави видео, в което се представя себе си за жертвата".