Мит или реална история е, че бодигардът на принц Чарлз взел диплома само докато пази кралската особа по време на лекции в Кеймбридж, пише glasnews.

Принцът е посещавал университета в Кеймбридж през 1967 година, бъдещият крал на Англия естествено никога не е бил виждан без телохранител под ръка, който да го пази в безопасност.


Като такава има популярна история, че на телохранителя на краля е било позволено да се явява на същите изпити като Чарлз, след като е седял на всеки един от семинарите и лекциите си и си е тръгнал с по-висок резултат от самия принц!

Според уебсайта Quora, историята е предавана "надолу от поколенията" в университета, но колко точно е градската легенда?

Според сайта охранителят е живял в колеж в Тринити Колидж и тъй като критериите за придобиване на степен на университет включват „запазване на мандата“ в границите на Кеймбридж по време на срока и полагане на изпитите, бодигардът е имал право да вземе изпитите, тъй като той отговаря на критериите.

Като такъв, историята гласи, че му е било позволено да се яви на изпита и е издържал с 2: 1, докато Чарлз е награден с по-скромни 2: 2.

Въпреки това, онлайн списанието на Университета в Кеймбридж, Varsity, развенча мита, твърдейки, че въпреки че Чарлз наистина е имал бодигард, който е останал в стая в Тринити Колидж и е посещавал същите лекции като принца, той всъщност не е взел изпитите, и така не успя да получи впечатляващата оценка.

Принц Чарлз наруши традицията като първият мъжки крал, който отиде в университет, след като завърши своите A-нива, които се състоеха от B в историята и C на френски, вместо да се присъедини към британските въоръжени сили, според традицията.

По време на висшето си образование кралският учи антропология, история и археология. Освен това изучава уелски история и език за един мандат в Университетския колеж на Уелс.