Иран е извършил пореден ракетен тест, предаде Fox News, цитиран от news.bg. Според американски източник изстреляна е "Мерсад", ракета земя-въздух с малък обсег. Тя е прелетяла 56 километра.
Тестът е извършен на същата площадка, както и предишният. Това се случва само дни, след като Вашингтон отправи предупреждение към Техеран във връзка с предната изстреляна ракета и бяха наложени нови санкции. 

Пентагонът обяви Ислямската република за най-големия спонсор на тероризъм в света. Самият президент Доналд Тръмп даде тон като написа в Туитър, че "Иран си играе с огъня", и предупреди, че няма да бъде толкова добронамерен с Иран, колкото е бил предшественикът му на поста.

"Те не оценяват колко мил беше с тях президентът Обама. С мен няма да е така", закани се Тръмп.
Тръмп обеща ядреното споразумение между Техеран и шесторката международни посредници да бъде преразгледано. Обещанието бе определено от президента на Иран Хасан Рохани като неизпълнимо. Рохани заяви, че думите на Тръмп са само лозунги, лишени от връзка с реалността. Той категорично изключи преразглеждане на сделката.

Шефът на външната политика на ЕС Федерика Могерини бе категорична, че съюзът ще продължи подкрепата си за ядреното споразумение с Иран, защото обслужва нуждите на Европа в областта на сигурността.

Официален Техеран обяви, че ще отговори с реципрочни мерки. Очаквано, Русия изрази несъгласие с американската позиция и не счита за добра мярка преразглеждането на ядреното споразумение. 

Израел, напротив, похвали новия курс на САЩ и призова и други държави да го последват.