Испански ресторант най-добър в света за четвърта поредна година
Феран Адриа
Главният готвач на El Bulli изрази почитанието си към своя колега Хестон Блументал от британския The Fat Duck, който беше принуден временно да затвори заведението си поради неотдавнашен инцидент с масово отравяне на клиенти. “Посвещавам тази награда на Хестон Брументал. Той ми показа какво означава да бъдеш честен в нашата работа”, каза Адриа на церемонията в Лондон.
Въпреки скандала с отровените клиенти обаче Блументал и неговият The Fat Duck бяха удостоени с второто място в класацията на най-добрите ресторанти за 2008 г. В първата тройка е и датският ресторант Noma.
В определянето на най-добрия ресторант участват над 800 главни готвача, критици и експерти от популярното издание Restaurant Magazine, на чиито страници през 2002 г. за първи път беше публикувана класация на най-добрите ресторанти. El Bulli стана първият носител на наградата в ресторантьорското дело, тя му беше присъждана и през последните четири години, посочва ЛентаРу. /БЛИЦ
Последвайте ни
0 Коментара: