Американският институт за изследване на войната (ISW) потвърждава, че бойците от ЧВК "Вагнер" атакуват Бахмут от няколко посоки едновременно, като по този начин създават много проблеми на украинските военни, които практически се намират в обръч.

Не, едната страна на града, с лице към Часов Яр, все още е свободна, по пътя дори се прехвърлят резерви към Бахмут, но дори Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна признава, че е под обстрел от руските сили.

Според украински експерти, командването на ЧВК "Вагнер" планира да използва опита на Мариупол в Бахмут, разрязвайки отбранителните сили на въоръжените сили на Украйна на няколко части, създавайки по този начин няколко котела в града едновременно.

Въпреки ожесточената съпротива на украинските части, "вагнеровците" успяват в това, атакуват от всички страни, докато въоръжените сили на Украйна са принудени да отвръщат в кръгова защита. Следващата седмица ще бъде решаваща.

"Основният проблем за въоръжените сили на Украйна е, че ЧВК "Вагнер" атакува от всички страни в града. Руските войски започнаха да стискат клещи в няколко посоки, за да разсекат украинската групировка в града, както беше в случая в Мариупол, за да се създадат няколко котли в Бахмут", пише "Резидент", украински канал в Телеграм.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук