Фалшифицирано издание на американския вестник “New York Times” дата 4 юли 2009 година обяви края на войната в Ирак, предаде ДПА.
Изглеждащото като напълно нормално, но реално не, извънредно издание на реномирания вестник вестника носи още вестите за затварянето на лагера в Гуантанамо в Куба, където САЩ държи заподозрени в тероризъм престъпници, както и, че срещу вече бившият президент Джордж Буш е заведено дело за държавна измяна.

Сред другите по-интересни заглавия в извънредното издание на вестника е и това, че парите от петрола на САЩ ще бъдат използвани за финансиране в борбата срещу глобалните климатични променим, както и, че  е приет националният план за здравно осигуряване. Изданието на вестника от 14 страници се разпространява безплатно от група антивоенни, правозащитни и екологични активисти.

На първа страница снимки на хеликоптери, превозващи войници и техника на фон на греещо слънце илюстрира "изтеглянето" на американските сили от Ирак. "Гражданите доброволци, които публикуваха този вестник, прекараха последните осем години в мечти за по-добър свят за тях, за приятелите им и децата им. Днес този свят, макар все още далечен, най-сетне е възможен, но само ако милиони от нас настояват за него и накарат правителството да си върши работата", пише издателската колегия на фалшивия брой на "New York Times". /БЛИЦ