13 жени обвиняват актьора Жерар Депардийо, че ги е насилвал в различни периоди от живота си. През април 2023 година те се присъединиха към предполагаемата жертва Шарлот Арну в обвиненията срещу актьора.


Той категорично отхвърля всички твърдения и наруши мълчанието си в отворено писмо за френския вестник Le Figaro.

Прочутата филмова звезда настоява, че не е „нито изнасилвач, нито хищник“.

Депардийо обвинява враговете си, че са го подложили на „линч“ в медиите.

Това са първите му публични коментари, откакто цяла тумба жени се сетиха, че и те били изнасилвани някога от Депардийо и се присъединиха към Шарлот Арну, на 33 години, пише "Телеграф".

Базираният в Париж сайт за разследващи новини Mediapart публикува досие, очертаващо обвиненията срещу него, обвинявайки Депардийо в редовно преследване на жертви по време на продукции, включително „Марсилия“, криминалната драма на Netflix .

Депардийо, който направи името си с хитове като „Зелена карта“, „Последното метро“ и филмова адаптация на „Сирано дьо Бержерак“ – категорично отхвърля всички твърдения, включително, че е изнасилил г-жа Арну в имението си в Париж.

Кинолегендата е изправена пред съд за нападението, но в писмото до Фигаро пише: „Никога, никога не съм малтретирал жена. Да нараниш жена би било като да ритна корема на собствената си майка.“

Той каза, че е решил да говори, защото феминистките протести редовно прекъсват последното му шоу, което включва изпълнение на песни, написани от Барбара Броуди, покойната френска певица.

„Всичко това ме засяга, казва Депардийо -  По-лошо, това ме съсипва."

Депардийо казва, че г-жа Арну, която познава от малко момиченце, се е съгласила на сексуални отношения с него.

„Между нас нямаше нито принуда, нито насилие, нито протести“, пише той в писмото, като казва, че Арно е бил ядосана, защото е отказал да й даде шанс да играе заедно с него в кинопродукции.

Депардийо продължава да признава, че поведението му, често докато е пиян, може да е било обидно и шокиращо, но казва: "Аз не съм нито изнасилвач, нито хищник."

Арну се отказа от законното си право на анонимност в края на 2021 г., за да протестира срещу това колко време отнема разследването, след като Депардийо беше обвинен в изнасилване и сексуално посегателство.

В рамките на няколко дни след повдигането на обвинението, Депардийо се върна към работата по снимачната площадка в Париж на полицейската драма „Maigret And The Dead Girl“, в която участва с Джейд Лабест.

Има записи от камери за видеонаблюдение, на които Депардийо извършва сексуален акт с Арну през август 2018 г.

Докладът на Mediapart, публикуван още през април , гласи: „Освен жалбата от Шарлот Арну, ние събрахме 13 разказа от жени, които казват, че са били подложени на сексуално неподходящи жестове или предложения от известния актьор, с различни нива на тежест.

Те свидетелстват, че са били подложени на неприлични действия от страна на актьора с ръка върху задните им части, между краката или върху бедрата или стомаха им – както и на неприлични сексуални предложения, а понякога и настойчиви пъшкания.“

Нито едно от 13-те обвинения – някои от които са били повдигнати анонимно – в момента не е официално наказателно дело.

Mediapart отбелязва: „Има асиметрия между, от една страна, често млади, несигурни жени, започващи своята кариера, и от друга, световноизвестен актьор, чието само присъствие понякога прави възможно финансирането на филма.“

Делото Шарлот Арну в момента си проправя път през френските съдилища, след като опитът на адвоката на Депардийо да отмени обвиненията беше отхвърлен.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук