През януари тази година Октар беше осъден на 1045 години затвор по редица обвинения, включително изнасилване, малтретиране на деца, шпионаж и изнудване. Той отхвърли всички обвинения и се говореше, че ще обжалва присъдата. Заедно с него бяха арестувани още 215 души, част от които бяха освободени, а други получиха различни присъди.

В разгара на своята известност този проповедник, който също използва псевдонима Харун Яхя, често излъчвал проповедите си, заобиколен от оскъдно облечени жени. Той публикувал и поредица от книги, насърчаващи креационизма и оспорващи еволюционната теория на Дарвин, съобщава Daily Mail.

Наскоро няколко жени, които Октар наричал „котенца“, както и мъже, на които дал прякор „лъвове“, разказаха за ужасното преживяване, което са имали по време на живота си с него.

Окошариха богатия турски проповедник Аднан Октар, водач на секта от красиви мюсюлманки (СНИМКИ)

Една от жените посочва, че е била сексуално малтретирана, когато е била на 16 години, а четири години по-късно той я е принудил да се подложи на ринопластика, но без пълна упойка. Тя изтъква, че все още е травматизирана от операцията. — Все още помня чука. „Преброих колко пъти са ми ударили носа с чука“, каза тя.

Селда Исилдар разкрива, че се е присъединила към групата през 80-те години на миналия век, когато е била едва на 15 години, заради приятели от училище. Вече на 50, тя сравнява групата, която няма официално име, с токсична връзка, обяснявайки, че онези на върха са я изолирали. Тя също така разкрива, че Октар я е принудил да се омъжи за него, когато той е бил на 30 години, а тя е била още тийнейджърка. След осем години Селда успява да избяга и да се премести в Канада, където живее и до днес.

Друга жена, Озгул, се присъединила към групата през 2006 г., когато била на 24 години, и била един от най-известните ѝ членове, докато не напуснала, завеждайки дело срещу Октар за злоупотреба. Тя описва живота в тази група като затвор и добавя, че никой в ​​Турция не приемал Октар на сериозно, защото той бил заобиколен от голи жени, но насилието, през което са преминали жертвите му, е много сериозно.

Докато ислямът проповядва скромност сред жените, Октар твърди, че това е резултат от погрешно тълкуване и че жените трябва да защитават своята "вътрешна красота" с външния си вид. Турското обществено мнение смята характера и работата му за неприятни.

Йозгюл също каза, че ѝ харесало да говори с Октар, когато го е срещнала за първи път, защото той е бил забавен и я е приемал на сериозно. Тя му помогнала да изгради международна репутация и дори му осигурила ангажименти за лекции в престижни институции като Лондонския университет. С течение на времето обаче свободата ѝ на движение била ограничена и всичко, което правела, било наблюдавано и проверявано. Комплексът на Октар, в който са били отседнали последователите на групировката, бил постоянно наблюдаван от няколко камери.

Междувременно останалите членове имали задачата да привлекат колкото се може повече жени в групата. Един от тях – Шахин, се присъединила като тийнейджър и започнала да носи скъпи дрехи и да се грижи за външния си вид, който трябвало да бъде примамка за нови последователи.

Тя разказва, че Октар, заедно с други „лъвове“ прекарваливреме в молове или кафенета и заговаряли жени там, представяли се за служители на агенции за модели или собственици на магазини, нуждаещи се от работници, и по този начин получавали телефонните номера на жертвите си. Тази схема била наречена „системата с въртяща се врата“ и им помогнала да въведат огромен брой жени в сектата през годините.

Богатият бос на турската секс секта от мюсюлманки ще изгние в затвора с рекордна присъда

Сам Шахин е довел 200 жени в култа и той казва, че Октар му е промил мозъка, за да повярва, че това, което прави, е правилно. Шахин в крайна сметка напуска култа с няколко други членове на групата и споделя информация с полицията в замяна на имунитет от съдебно преследване.

Изслушванията съдържаха ужасяващи подробности и ужасяващи твърдения за сексуални престъпления, като свидетелствата на изнасилени жени, които са били принудени да приемат противозачатъчни хапчета. В апартамента на Октар са открити невероятния брой от 69 000 противозачатъчни хапчета.

Между другото, Октар заявява пред съдията през декември, че има близо 1000 приятелки.

„Сърцето ми е пълно с любов към жените. Любовта е човешка черта. Това е мюсюлманска черта“, каза той на изслушването през октомври.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук