Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин изрази вчера опасенията си във връзка с евентуален Брекзит без сделка, предаде Франс прес. Според Корбин подобен сценарий би бил в полза на американския президент Доналд Тръмп.

Брекзит без сделка "ще означава Брекзит в полза на Тръмп", пише Корбин в статия за британския вестник "Индипендънт". В материала Корбин изразява съжалението си, че британският премиер Борис Джонсън се сближава с Тръмп, пише БТА.

Както се очакваше, двамата лидери демонстрираха голяма близост на приключилата вчера среща на Г-7 във френския град Биариц, отбелязва Франс прес. Тръмп изрази подкрепата си за Джонсън в противостоянието с Европейския съюз за Брекзит.

Ново проучване разкри, че докато Лондон се посещава всяка година от 30 млн. чуждестранни туристи, то 6% от британците никога не са стъпвали в града или 3,5 млн. души от възрастното население на страната не е ходило в собствената си столица, съобщава британският вестник Sun.

Според проучването 38% от тези, които до сега не са ходили в столицата, заявяват, че и никога няма да го направят. Половината от тези, които смятат, че никога няма да отидат в Лондон са на мнение, че градът е много скъп, 31% казват, че няма да им харесат тълпите, а други 28% го определят като намиращ се твърде далеч.

Повече от една пета от анкетираните или 21% обясняват, че само мисълта да посетят Лондон ги стресира. Други 9% смятат, че градът е прехвален, а според 6% - лондончани са твърде груби.

Изследването, проведено от Leonardo Hotels е установило, че 40% от самите лондончани признават, че не се възползват в максимална степен от града си.

В същото време според проучването 95% от британците не познават добре района, в който живеят. И само 10 на сто от хората, които живеят в красивите провинциални райони на Великобритания, вярват, че се възползват максимално от своята среда. Само един от десет британци, които живеят близо до брега, казват, че всъщност се възползват от плажовете и атракциите, които ги заобикалят.