Чудовищно по своята жестокост престъпление е извършено в Украйна. В края на месец юли в Запорожие мъж е залял спящата си съпруга с вряла вода.

Престъпникът все още е на свобода. След зверството 33-годишният Димитрий Межебицкий е избягал от местопрестъплението.

Ако бъде признат за виновен, го грозят до 15 години затвор за опит за убийство.Пострадалата се намира в болница със страшни изгаряния по лицето, ръцете и горните части на тялото. Състоянието й се подобрява. Очаква се най-скоро тя да бъде преместена от реанимацията на болницата в обикновена стая.

Младата жена се храни с помощта на сонда.Жестокото престъпление е извършено на 28 юли. Садистът нападнал 25-годишната си жена в съня й. Майката на две дечица се събудила от непоносима болка, а нападателят наливал вряла вода в устата й и заливал лицето й.Красивата украинка опитала да избяга, но нападателят я настигнал по коридора, залял я с останалата вода и отрязал част от косата й.

Анастасия успяла да превъзмогне болката и да се измъкне през прозореца. Започнала да крещи за помощ, а шокираните минувачи веднага извикали полиция и бърза помощ. 

„Побягнах по коридора, но той ме хвана, три пъти ми ряза косата, а след това ме заля с още 4 литра вряла вода. Излязох през прозореца и помолих един младеж да извика бърза помощ, скрих се в храстите и започнах да чакам”, разказва жената.

Анастасия е с 25% изгаряния по тялото. Тя е кръгъл сирак и няма пари за скъпоструващото си лечение. Средствата, по думите й, се събират по целия свят. Младата жена има само брат. Децата й – на 3 и 5 годинки, в момента са при майката на нападателя й.

Връзката на Анастасия с Дмитрий започва много красиво. Двамата се запознават, докато украинката учи в педагогическия колеж. След известно време тя се мести да живее при него, а малко по-късно забременява с първото си дете.

Малко по-късно животът на Анастасия се превръща в истински ад. Дмитрий започва да я бие. Съседи на младото семейство казват, че мъжът често злоупотребявал с алкохола, понякога дори се дрогирал. Държал се неадекватно и агресивно не само с жена си, но и с околните.

28-годишната украинка признава, че малко преди нападението се скарала с мъжа си. Въпреки че се сдобрили след скандала, Дмитрий решил да си отмъсти.
 
Превод: БЛИЦ