Пат Робъртсън, много популярен телевизионен евангелист, е видял видение, изпратено му, според неговите думи, от Бог. Всевишният е предупредил за бъдещето на Съединените щати, което се отнася и за останалия свят, съобщават световните издания.

Робъртсън е основателят на християнската телевизионна мрежа "Клуб 700". Преди дни той е разказал за това, което Бог му е казал за бъдещи събития. Така например, Доналд Тръмп ще спечели на предстоящите избори. 

Новият мандат за президента на Съединените щати ще се окаже труден: ще има два опита за покушение, ще започнат граждански вълнения, ще има война срещу Израел, която ще бъде потушена от Бог.

Също така, според думите на Робъртсън, много голям астероид ще падне на Земята, което ще промени живота на цялото човечество. Петте години преди това ужасно събитие ще преминат спокойно. Най-вероятно трагедията ще се окаже инициирана от Господ. По този начин Всевишният ще предотврати ядрените войни и други човешки битки. Господ няма да позволи да взривим планетата.

Заслужава да се отбележи, че Пат Робъртсън и преди това е правил подобни прогнози: в 1976 г. той предсказва края на света през 1982 г. Освен това през 1990 г. излиза неговата книга „Ново хилядолетие“, която описва апокалиптични събития на 29.04.2007 г. Засега нищо от думите на телевизионния евангелист не се е сбъднало, така че има много съмнения относно поредното му видение.

Превод и редакция: БЛИЦ