Медиите на обсадените от полка "Азов" съобщават, че в момента тече щурм по завода "Азовстал", като са задействани танкове и пехота. Съобщава се още, че предприятието е и бомбардирано от въздуха, предава УНИАН.

Ситуацията се онагледява от публикуваните по-долу снимки. 

Защитниците на "Азовстал" продължават да удържат настъплението на руснаците. Врагът, използвайки авиационни бомби, тежка артилерия и танкове, се опитва да пробие на територията на завода. 

В профила на полка "Азов" в Telegram се съобщава, че руснаците бомбардират завода от въздуха. Това се случва през целия 80-и ден от началото на нахлуването на Русия.  

Освен бомби, руснаците са задействали и тежка артилерия и танкове. Освен това, в щурма участва и голямо количество пехота.  

Защитниците на "Азовстал" оценяват ситуацията като крайно критична. Въпреки това, те полагат свръхчовешки усилия, за да отразяват атаките на противника и да не допуснат пробив.  

Към момента е известно, че жените, децата и старците, които се намираха на територията на "Азовстал", са евакуирани. В момента текат сложни преговори за следващия етап на евакуацията.