Председателят на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко обяви преди минути, че има постигната договореност за среща между президентите на Русия и САЩ, предава "Интерфакс. По думите ѝ в момента вече върви интензивна подготовка на дневния ред на срещата между Владимир Путин и Доналд Тръмп. 

"Ние сме настроени за позитивен дневен ред и за възстановяване на пълноценните отношения - политически, икономически и други със Съединените американски щати и разчитаме на същия подход от тяхна страна", заяви тя. 

Според Матвиенко този процес изисква време, тъй като е "невъзможно за една секунда да бъдат стопени ледовете и да се извърши презареждането"

Матвиенко освен това отбеляза, че Русия следи внимателно как в САЩ продължава натиска срещу Тръмп от страна на антируските кръгове. 

Интерфакс припомня, че преди дни Владимир Путин допусна възможност да се срещне с Доналд Тръмп в столицата на Словения Любляна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна обяви вчера, че тази среща може да бъде осъществена и по време на сбирката на високо равнище на страните от Г-20 в Хамбург на 7 и 8 юли т.г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ