Телефонният разговор между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп приключи. Това съобщи агенция РИА Новости.
Разговорът между двамата лидери продължи 45 минути. Това бе първият им официален контакт след встъпването в длъжност на Тръмп и втория след избирането на американския президент. Към момента информация за това, какви теми са обсъдили двамата лидери не се съобщава. Очаква се това да стане по-късно. 

Първият им телефонен разговор, който не бе официален, се състоя миналия ноември. Тогава руският президент поздрави своя събеседник с победата в изборите за президент на САЩ. По-рано американският президент изрази надежда, че Вашингтон и Москва, както и между него и Путин, ще бъдат установени "фантастични отношения". 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да даде разпореждане на Централното командване на САЩ да бъде изработен план за победа над терористичната групировка „Ислямска държава”. Представителите на Пентагона ще трябва да разработят документа за 30 дни. Това съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на високопоставен чиновник от Белия дом.
 
Информацията за това се появи веднага след края на разговора на Тръмп с руския му колега Владимир Путин. По-рано от Кремъл призоваха да не се очаква от телефонния разговор детайлно обсъждане на всичките натрупали се въпроси.

Вчера говорителят на руския президент Дмитрий Песков уточни, че в хода на разговора Путин лично ще поздрави Тръмп с инаугурациията. По време на телефонния разговор президентите ще обсъдят двустранните отношения между Москва и Вашингтон.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският лидер Владимир Путин ще обсъдят как "да се справят с радикалния ислямски тероризъм" в  хода на своя разговор. На масата ще бъдат поставени и редица други въпроси. Това съобщи вчера съветникът на Тръмп Келиян Конуей в интервю за телевизия CBS. "Предполагам, че те ще работят съвместно по въпроса, как тези две нации, вероятно, биха могли да се справят с радикалния ислямски тероризъм", каза тя. 

Експерти отбелязват, че разговорът ще е първото изпитание пред рестартирането на американско-руските отношения, които бяха доведено до точка на замръзване от предшественика на Тръмп - Барак Обама. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!