Западните страни трябва да преразгледат отношенията си с Русия, "която през последните 20 и няколко години се превърна в закалена държава с мощна политическа структура", написа в канала си в "Телеграм" ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров.

"Западният свят очевидно все още не може да разбере едно нещо. Днешна Русия не е горбачовският съюз на републиките и не е елцинската територия, изградена върху преврат, дефицит и дефолт", пише той.

Според Кадиров сега Русия е силна и мощна, така че западните политици трябва да преразгледат не стратегията за разпадането на Руската федерация, а отношението си към сътрудничеството със страната.

Той отбеляза, че през последните 20 години страната се е превърнала от ограбена и унизена от Запада (държава) в закалена и непоклатима държава с мощна политическа структура, която е реорганизирана, като се вземат предвид стратегическите цели.

Нов отряд чеченски бойци се отправи към Донбас, Кадиров ги надъха ВИДЕО

Кадиров посъветва западните страни да се научат да бъдат приятели с Руската федерация, така че "собствените им зъби да останат цели", се казва в съобщението му.

Политикът подчерта, че Русия може да бъде приятел и тя е най-добрият приятел в света сред всички други страни. "Надежден, честен. Но, както правилно отбеляза нашият президент, ако някой иска да захапе от страната, ще остане без зъби", добави той.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук