С подкрепата на италианската компания Dynamiq, дизайнерското студио Studio F.A Porsche представи хибридна яхта клас лукс GTT 115 (Grand Turismo Transatlantic). 


По думите на създателите й, тя е предназначена за почитателите на коли, които поставят на първо място скоростта и стила.

Яхтата е дълга 35 метра. Тя е в сиво, благодарение на което се асоциира с автомобилите на Porsche. Екстериорът на плавателния съд е дело на автомобилни дизайнери, които са вдъхновени от стилистичните решения на електромобила Mission E.

Ако трябва да говорим за интериора, то той е базиран на фирмените елементи на Porsche. В частност, яхтата разполага с мека мебел в стил спортни кресла, карбоново влакно и оригинална изработка.

Съдът се състои от няколко каюти, столова, кухня, всекидневна, спа и дори басейн. Яхтата е предвидена за 6-членен екипаж и 6 гости.

Оборудвана е с два дизелови двигатели V12 с мощност 1650 к.с. В случай на необходимост могат да бъдат инсталирани два допълнителни електромотора с генератори. Така яхтата става с хибридно задвижване.

GTT 115 е единствената яхта в света, оборудвана с подводно крило Hull Vane. То осигурява по-висока устойчвост на плавателния съд и понижава разхода на гориво. Яхтата може да развива максимална скорост от 39 км/ч.

Porsche ще построи само 7 такива морски съда, които ще струват всеки по 16 млн. долара.

Източник: Profit.bg.