Сняг заваля в много части на Турция, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Студеният атмосферен фронт обхвана много окръзи в Северен Анадол. Снежна покривка се образува на по-високите места в окръзите Трабзон, Ризе, Гиресун, Байбурт, Болу, както и в Кайсери (Централна Турция).Същевременно температурите в южните, югозападните и югоизточните окръзи продължават да се покачват, като плажовете в егейските и средиземноморските курорти са пълни с туристи.В края на месец май турската държавна телевизия ТРТ Хабер съобщи, че осемметрова снежна покривка продължава да блокира пътища в югоизточния турски окръг Хаккяри.Докато голяма част от страната се радваше на летни температури, в Хаккяри борбата със снега продължаваше, съобщи тогава медията.

Без прекъсване 20 дни техника разчистваше дълбокия сняг в района на селищата Гьоллербашъ и Бинбир в планината Икияка.Разчистваният пътен участък бе дълъг 16 километра, като на места снежната покривка, образувана под въздействието на лавини и снегонавявания, достигна 8 метра дълбочина.

 

Припомняме, че сняг валя и у нас. Преди дни синоптиците обявиха, че снеговалеж е имало на няколко места в страната.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.