Четвърти полицай, който е бил в Конгреса по време на щурма от 6 януари, се е самоубил, съобщава американският вестник The Hill, цитиран от Фокус. Мъжът е намерен мъртъв на 10 юли, според говорител на полицейското управление на Вашингтон.

26 -годишният Кайл ДеФрайтег е намерен мъртъв на 10 юли, уточни говорител на отдела. Той потвърди, че полицаят е бил в сградата на Конгреса по време на безредиците през януари.

По-рано в понеделник говорител на столичното полицейско управление потвърди съобщенията в местните медии за самоубийството на полицай Гюнтер Хашида, третият подобен случай. Още две подобни бяха регистрирани по-рано през годината.

На 6 януари привърженици на тогавашния държавен глава на САЩ Доналд Тръмп нахлуха в сградата на Конгреса, за да предотвратят одобряването на резултатите от президентските избори, проведени на 3 ноември 2020 г., спечелени от Джо Байдън.

По време на безредиците в самата сграда полицията стреля и уби протестиращ. Освен това бяха регистрирани несвързани смъртни случаи на още трима души, квалифицирани като спешни медицински инциденти. След сблъсъците загина и полицай от Капитолия.

На 27 юли в новата ad hoc комисия на новата Камара на представителите беше проведено изслушване за разследването на щурма на Капитолия.

Пред нея се обърнаха полицаи, които бяха натоваени със задачата за възстановяването на реда на 6 януари, когато протестиращи нахлуха в сградата на Конгреса. Полицията очерта визията си за инцидента и заяви, че януарските събития са шокирали дълбоко тях и колегите им от правоприлагащите органи.