Мъж, заподозрян в обезглавяване на 13-годишно момче при канибалско нападение в Южна Франция, е бил застрелян от полицията, съобщи прокурор, предават световните осведомителни агенции.

Полицията е направила ужасното откритие на тяло и отсечена глава вчера вечерта в апартамент в град Тараскон, нает от 32-годишен мъж с психично разстройство, съобщи местният прокурор Лоран Гумбау.

Гумбау уточни, че разследване на изчезването на момче от дом за грижи в град Марсилия, на 100 километра на изток, е довело полицията до адреса в Тараскон.

"Намереното тяло може да е на непълнолетния", посочи той и добави, че ивици плът са изтръгнати от рамото, подхранвайки подозрението за канибализъм.

Според съседите мъжът, който преди е бил осъждан за актове на насилие, е избягал от апартамента на покривите. Впоследствие полицията го локализирала на друго място в Тараскон три часа по-късно и го застреляла, уточни прокурорът.

Той добави, че заподозреният не е изглеждал въоръжен по време на смъртта си и че той не е бил официално идентифициран като убиец на човека, чието тяло е било намерено в апартамента.

Полицейски надзорен орган разследва обстоятелствата по убийството му и е разпоредена аутопсия и на двета тела.