Десет души бяха убити при стрелба в училище в немския град Виненден в провинция Баден Вюртенберг, на 20 км северно от Щутгарт, съобщи АФП, като се позова на телевизия N-tv.
Облеченият в черна униформа мъж нахлул в училището "Албертвил" около 9,30 ч. и без да каже и дума, открил огън. Стрелял е по коридорите и в стаите. Както съобщава полицията, броят на ранените засега не е известен, но те са много. По предварителни данни убиецът е 17-годишен бивш ученик в “Албертвил”.

След като излязъл от училището, нападателят убил случаен минувач близо до психиатричната клиника. Тогава избягал към центъра на града. Пътьом отвлякъл мъж във Фолксваген и преминал през полицейската блокада. Оставил мъжа на магистралата за Щутгарт и отишъл във Вендлинген. Там убил още двама случайни минувачи.
Издирвали са го над 1000 души от спецчастите. Открили го на паркинга на търговски център. Там нападателят ранил още двама души, може би полицаи. Предполага се, че може би и те са починали. След това е бил застрелян от полицията.

Веднага след нападението полицията предприе издирване на убиеца, в което участваха три хеликоптера. Останалите училища бяха поставени под охрана. Районът около училището беше отцепен. Над 1 000 ученици бяха евакуирани от сградата на училището. Полицията предупреждаваше шофьорите да не взимат стопаджии, тъй като сред тях може да са окаже нападателят. 

Полицията вече е извършила обиск в дома на родителите му. Открито е законно притежавано оръжие. /БЛИЦ