65-годишната Трейси Никс е обвинена за смъртта на 7-месечната си внучка Уриел. На 1 ноември бебето е открито мъртво на задната седалка на колата й, съобщава New Yourk Post.

Лексусът на Трейси е бил паркиран с вдигнати прозорци пред дома на семейство Никс. Температурите тогава са били над 30 градуса, въпреки че става въпрос за есента.

Никс се занимавала с кучето си и свирила на пияно. По-късно след разпит от полицията, разказала, че просто забравила внучката си, след като се прибрала от обяд с приятели. Съпругът й открил бебето на задната седалка. То било безжизнено. Човекът опитал да направи изкуствено дишане, но детето вече било мъртво.

Оказва се, че момиченцето издъхва едва 11 месеца, след като 16-годишното й братче Езра се е удавило в езеро, докато е било наглеждано отново от баба си Трейси. Инцидентът е станал 3 дни преди Коледата на 2021 година и според информацията Никс е спала надивана. Когато се събудила, не могла да открие детето и извикала съпруга си на помощ.

След часове Езра е открит да се носи безжизнен в езерото пред къщата на баба си. Когато разбрала, майката на детето – Кейла, хукнала към дома на  Трейси. Жената катастрофирала, а вече била бременна в 6-ия месец.

„Въздушните възглавници излязоха. Не помня как съм напуснала автомобила и съм започнала да тичам към дома на Трейси боса, без обувки. Отчаяно исках да стигна до сина си“, спомня си Кайла.

Тя и нейната половинка Дрю казват, че смъртта на първото им дете ги е накарало да са по-предпазливи, когато са оставяли второто дете при нея. „Обичах майка си, исках я по някакъв начин в живота си и затова мислех, че мога да й дам втори шанс“, казва Кайла.

Жената оставила детето при майка си и отишла наобяд с приятели. След няколко часа обаче полицай от окръг Харди се появил при нея и й казал, че другото й дете също е било мъртво.

Адвокатът на Трейси Никс - Уилям Флетчър, описа смъртта на Уриел в горещата кола като очевиден инцидент и добави, че бабата е била напълно съсипана от смъртта на двамата си внуци.

Сега 65-годишната баба може да получи от 12 до 30 години затвор, ако бъде призната за виновна за непредумишлено убийство при утежнени обстоятелства.

„Ако ще бъда обективна, тя трябва да отиде в затвора“, каза Кайла Никс. — Като нейна дъщеря ме убива да го кажа. Като тяхна майка изисквам това. Ще се боря за тях."

Превод и редакция БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук